dijous, 30 de novembre del 2017

BIBLIOTECA MONTSERRAT ABELLÓ

A finals del mes de gener obrirà les seves portes una nova biblioteca al districte de Les Corts de Barcelona. Es tracta de la Biblioteca Montserrat Abelló, que duu el nom d'una poetessa i traductora. 

La biblioteca comparteix edifici amb l'Ateneu de Fabricació de Les Corts i entre els dos sumen més de 3.300 metres quadrats. Consta de 3 plantes i un fons inicial de 45.000 exemplars amb documents en tot tipus de suport.

Aquí teniu unes imatges del vídeo de Nadal de les Biblioteques de Barcelona que enguany s'ha enregistrat en aquesta localització: els integrants de la nova biblioteca hem desitjat bones festes a la resta de companys entre mobles a mig desembalar i un espai que fa olor a nou.





L'especialització de la biblioteca és la cultura maker. És una molt bona manera de retre homenatge a les primeres makers de la història: les integrants de la Gowanda Ladies Social Society que a finals del segle XIX es trobaven a Nova York per cosir, teixir i parlar de llibres. Aquest grup va crear anys després la Gowanda Free Library.


La cultura maker promou la innovació i el coneixement obert amb la finalitat d'idear i fabricar objectes, especialment tecnològics o artesanals, amb el suport d'eines digitals i materials.

El fons especialitzat de la biblioteca inclou diversos àmbits del maker, com ara manualitats, multimèdia, prototips, impressió 3D, programació, electrònica i robòtica, així com manuals que recullen la filosofia d'aquest moviment.

Aquests dies de canvi de biblioteca he rebut diversos enllaços interessants. En primer lloc, de la Madga, qui m'ha enviat un vídeo que duu per títol "Library" i on "els personatges s'escapen dels llibres". 

També m'ha fet arribar un preciós reportatge aparegut a la versió digital de "The guardian" que com diu la Magda explica "històries de préstecs: interessants fotografies i petites històries".

La meva germana Marta m'ha informat de la inauguració de l'espectacular Biblioteca Tianjin Binhai  a Xina, un espai de disseny futurista que conté 12 milions de llibres.

La Clàudia també s'ha fet ressò de la notícia i a més m'ha enviat un altre enllaç curiós: el de la superbibliotecària. Es tracta d'una superhero action figure que s'ha llençat al mercat i que es basa en la cèlebre bibliotecària estatunidenca Nancy Pearl.

Acabo amb aquest enllaç del Josep sobre les biblioteques ideals. Com seria la vostra?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada