dimarts, 7 de juliol del 2015

BIBLIOTEQUES DE TENERIFE (3)

Avui us continuo parlant de les biblioteques que els meus pares van visitar durant la seva darrera estada a l'illa de Tenerife.

La primera és la Biblioteca Municipal Adrián Alemán de Armas de San Cristóbal de la Laguna (o senzillament, La Laguna). El primer cop que els meus progenitors van descobrir aquesta biblioteca va ser a l'estiu del 2011. Però durant aquest darrer viatge van poder-la fotografiar abastament perquè a diferència que en l'ocasió anterior sí que  la van trobar oberta.







A la localitat de La Laguna també van retrobar la Biblioteca de la Uned, que podeu conèixer més àmpliament a través d'aquest vídeo.










Una altra biblioteca que van veure de nou va ser la Biblioteca Municipal de La Orotava una part del fons de la qual prové de la donació de Fernando del Hoyo y Machado i Laura Salazar, integrada per gairebé 20.000 llibres.












Els meus pares també van visitar una biblioteca que tot just ha celebrat el primer aniversari del seu trasllat, la Biblioteca Pública Municipal Tomás de Iriarte del Puerto de la Cruz. Es va fundar el 1969 i actualment ocupa un edifici de quatre plantes i més de 165 metres quadrats al carrer Puerto Viejo.



















La Biblioteca Municipal de La Victoria de Acentejo comparteix edifici amb l'arxiu municipal i la ludoteca. Com a curiositat us explicaré que el nom de la població fa referència a la victòria dels conquistadors castellans sobre els guanxes, primers pobladors de les Canàries.






La Biblioteca Municipal Viera y Clavijo de Los Realejos ocupa l'edifici de l'antic consistori municipal des de finals del 2003. El seu nom li van posar en honor d'un historiador i escriptor del segle XVIII oriünd d'aquesta localitat.





Per cert, aquests dies la Clàudia m'ha fet arribar aquesta notícia sobre l'original biblioteca creada per l'artista sueca Susanna Hesselberg. Feu-hi un cop d'ull!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada