dijous, 4 de setembre del 2014

I ENCARA MÉS ESTIU I MÉS BIBLIOTEQUES

Durant aquest mes de setembre continuo rebent fotografies d'amics que han aprofitat les vacances per viatjar. Avui és el torn del Joan, el meu company de taulell a la Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras.

Gràcies a ell he conegut el Frontbuchhandlung, el bibliobús del front nazi. Aquest projecte de subministrament de llibres als soldats es va iniciar el 1939 amb una flota de 12 vehicles. A part de prestatgeries amb  llibres, cadascun dels bibliobusos anaven equipats amb llits plegables, aigua i una estufa de carbó.

El Joan va descobrir el Frontbuchhandlung al Muzeum Powstania Warszawskiego, és a dir, el Museu de l'Aixecament de Varsòvia.



També va fotografiar la Biblioteka Publiczna w Dzielnicy Srodmiescie m.st. Warszawy, una vella coneguda d'aquest blog, situada al centre històric de la capital polonesa.


I aquí el teniu davant la Biblioteka Narodowa (la Biblioteca Nacional de Polònia), que aquest estiu ha estat envoltada de pegassos. Es va establir el 1928 i recull l'esperit de la biblioteca creada pels germans Zaluski, que va obrir les seves portes al públic el 1747.





Justament va ser el Joan amb qui vaig anar a la molt recomanable exposicó Big Bang Data que fins el 26 d'octubre es pot visitar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (recordeu que amb el carnet de la biblioteca hi teniu descompte). Allà vaig descobrir l'Internet Archive, un interessant projecte sense ànim de lucre creat el 1996 a San Francisco amb l'objectiu de construir una biblioteca digital global. De moment hi té emmagatzemades 426 bilions de pàgines web. 





I també l'Arxiu CCCB, un espai de lliure accès posa a l’abast de tothom el fons creat per aquest centre al llarg dels anys d'història. És obert de dimarts a diumenge.




De camí al CCCB, a la plaça Salvador Seguí, davant de l'edifici que acull la  Filmoteca i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, vaig veure aquests arbres de ferro i llibres. Són obra de l'arquitecte bengalí Anupama Kundoo i formen part de les instal·lacions del projecte RE.SET (englobat dins dels actes del Tricentenari).




Aquests dies també he descobert el test "What kind of librarian are you" (gràcies a l'Eli Ramírez, autora del fanzine Bibliotecaris de Paper). El joc de preguntes i respostes ha estat creat per la Seattle Public Library i està disponible en aquesta pàgina

Com podeu veure, vaig obtenir el resultat de reader's advisory librarian. La Montse de la Biblioteca Salvador Allende de Girona, té més un perfil de cataloguer:



I per acabar dolçament us deixo amb aquests pastissos en forma de biblioteca. Una molt bona aportació de la Clàudia per al blog.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada