dimarts, 19 d’agost del 2014

UNES VACANCES ENTRE TEROL I MADRID

Fa un parell de dies que m'he reincorporat a la biblioteca després de les meves vacances d'estiu i és hora també de reprendre la redacció del blog. Bona part del meu descans estival l'he dedicat a visitar amics i família, llegir compulsivament (principalment als dramaturgs Friedrich Dürrenmatt, Tennessee Williams, Samuel Becket, Peter Handke i Luigi Pirandello) i fotografiar biblioteques. 

Una de les primeres persones amb les quals em vaig trobar va ser la Sonia, que viu a Alcañiz (Terol). Allà dirigeix una escola de teatre adreçada principalment a públic infantil que duu per nom La Cucarachona.



L'espai, que es va crear fa 7 anys, compta amb una petita biblioteca.



Durant la meva visita vaig tenir l’oportunitat de fer de tècnic accidental de l’obra "El arco de la luna", que representaven un grup de nens d’uns dels tallers. 



Tot i que ja coneixia la Biblioteca Pública de Alcañiz (sempre que puc m'escapo a visitar la Sonia, com a mínim un parell de cops l'any ), vaig aprofitar l’ocasió per fer una fotografia. L’edifici que l’acull, l’antic Palacio Ardid, és realment bonic.


Amb la Sonia i la seva filla Charlotte vam visitar el poble de Vall-de-roures i les seves magnífiques muralles.


La Biblioteca Pública Municipal de Valderrobres ocupa la primera planta de la Casa de Cultura i té 256 metres quadrats. Algunes de les publicacions periòdiques que rep són "El País", "El Heraldo de Aragón", "El Diario de Teruel", "La Comarca" i "Notícies del Matarranya".

Als mesos d'estiu només obre al matí:



La segona setmana de les meves vacances la vaig passar a Madrid fent un curs de danses Gurdjieff. També vaig aprofitar per anar al teatre (i veure les molt recomanables “El hijoputa del sombrero” i “Burundanga”), veure exposicions i descobrir la ciutat de la mà del meu nebot Àlex i la seva xicota Núria (que és bloguera i l'experta en Cases Reials de la publicació Vanitatis).


Prop de la parada de metro d'Argüelles vaig descobrir la Biblioteca Pública José Acuña, creada el 1970. Té un horari d'atenció al públic molt ampli, doncs a l'estiu obre ininterrompudament de dilluns a divendres de 9 del matí a 9 del vespre. A més reforça els seus horaris durant l'època d'examens. Pertany a la xarxa de Bibliotecas Públicas de la Comunidad de Madrid.






Al Museo Reina Sofía, a més de l'exposició dedicada a Richard Hamilton, vaig visitar una altra titulada “Fotos & libros. España 1905-1977”, que fa un repàs per la història del fotollibre espanyol:



I no només vaig fotografiar llibres, sinó també lectors. Del Museo Sorolla us en destaco dos quadres en particular: "Sobre la arena de la Playa de Zarauz" i "Perfil de Clotilde" (on apareix la dona del pintor, molt present a l'obra de Sorolla):



També són bons lectors els protagonistes d’aquestes imatges del fotògraf català Antoni Arissa, bona part dels treballs del qual s’exposen a l'Espacio de la Fundación Telefónica sota el títol "La sombra y el fotógrafo, 1922-1936":





Per cert, un dels llocs on em vaig hostatjar de Madrid, l’Hostal Persal, comptava amb un fantàstic servei de biblioteca!




2 comentaris:

  1. Hola Rosa,Te recomiendo la lectura de alguna biografía sobre Gurdjieff.Su vida es curiosa.Su pensamiento muy interesante.

    ResponElimina
  2. Gràcies! He llegit alguns textos de la seva deixebla Jeanne de Salzmann i són interessantíssims!

    ResponElimina