dimecres, 9 d’abril del 2014

BIBLIOTECA L'ESQUELLER DE SANT PERE DE TORELLÓ

Una de les meves darreres descobertes ha estat la Biblioteca l'Esqueller de Sant Pere de Torelló, la qual a mitjans del 2008 va estrenar l’emplaçament que ocupa actualment als baixos de l'edifici de Les Monges.

El seu curiós nom fa referència a  Joan Vaqué i Casas, conegut amb el sobrenom “L’Esqueller”, doncs era aquest l’ofici que desenvolupava al municipi.

La biblioteca que compta amb 216 metres quadrats, va obrir amb un fons documental inicial constituït per uns 15.000 documents.

A part del seu nom, dues coses em van cridar l’atenció: el concurs de punts de llibre que organitza i el fet que la bústia del retorn estigui situada a l’altra banda del carrer.







Per cert, fa unes setmanes es va celebrar el Dia Mundial del Teatre i vaig aprofitar l’avinentesa per fer-me el carnet de la Biblioteca de l’Institut del Teatre (resulta que tots els estudiants de les diferents escoles de teatre podem agafar-ne documents en préstec).

Us deixo amb tres fotografies d’escenes que he fet a La Casona. La primera és “Malfario” d’Antonio Onneti i la segona “Gracias, abuela” de Sebastián Junyent. El darrer que he presentat ha estat un fragment de l’obra “La habitación oscura” de Tennessee Williams.




2 comentaris:

  1. mira, justament el projecte aquest del "Fem Memòria" ha començat amb la campanya de recuperar oficis antics i el primer ha estat esqueller

    http://mdc.cbuc.cat/cdm/singleitem/collection/femmemoria/id/0/rec/6

    curiós!!! jejejeje records!!!! et vaig seguint!

    ResponElimina
  2. Molt bona la foto de tu indicant silenci, és com als hospitals que hi ha la imatge de la infermera fent el mateix.

    Gràcies pels teus descobriments bibliotecaris.

    ResponElimina