dilluns, 13 de maig del 2013

NATIONAL CENTRAL LIBRARY OF TAIWAN

A mitjans del mes d’abril el Josep, que ha estrenat una flamant feina nova, va fer un viatge de negocis a la ciutat de Taipei. Allà no es va oblidar de visitar la National Central Library de Taiwan que enguany celebra 70 anys d’existència.

Alguns dels documents més importants del seu fons són els que configuren l'extensa col·lecció de llibres i manuscrits pertanyents a les dinasties Ming i Hang.








Aquí teniu dos racons curiosos de la biblioteca: l'atapeït mostrador on es fa la sol·licitud per aconseguir el carnet i una petita sala dedicada a custodiar els paraiguës i impermeables dels usuaris.



Molt a prop de la biblioteca hi ha tres dels edificis més cèlebres i espectaculars de la ciutat, el Teatre Nacional, el National Concert Hall (que són dues de les instal·lacions més grans dedicades a les arts escèniques del continent asiàtic) i el monument al pare de la pàtria, Sun Yat-sen:







Per cert, un dels molts souvenirs que el Josep em va dur d'aquest viatge van ser quatre magnífics punts de llibres i una guia de l'esmentada NCL:



I aquí el teniu impartint una petita classe de català i ensenyant com es diu al nostre idioma que en aquella botiga és millor no regatejar el preu:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada