dimarts, 16 d’abril del 2013

BIBLIOTEQUES DEL RIPOLLÈS

Aquesta Setmana Santa he fet un recorregut per diverses localitats del Ripollès.

Abans d'arribar-hi, però, vaig fer una petita parada a Sant Quirze de Besora, on a més de fotografiar la biblioteca, vaig fer un cafè i una ràpida consulta al mapa de carreteres que duia.


Algunes de les novetats literàries que ha adquirit la Biblioteca Pompeu Fabra de Sant Quirze de Besora en el darrer mes han estat “A propósito de Abbott” de Chris Barchelder, “La tardor del comissari Ricciardi” de Maurizio De Giovanni, “Hermana mía, mi amor” de Joyce Carol Oates, “El tango de la guardia vieja” d’Arturo Pérez Reverte i “Play” de Javier Ruescas, entre d’altres.




Aquí teniu també una vista del riu Ter al seu pas per aquest municipi osonenc:


Ja en terres ripolleses, vaig descobrir de forma casual la Processó dels Sants Misteris que es feia a Campdevànol. Després de veure la desfilada dels diferents passos, em vaig dirigir a la plaça Anselm Clavé per fotografiar la biblioteca.



Aquest equipament es va inaugurar el 1973, tot i que ocupa el seu actual emplaçament des del 1995. El lloc on s’ubica era l’antiga cooperativa La Confiança.

La Biblioteca Municipal de Campdevànol disposa d’un útil quiosc d’informació sobre la comarca que funciona les 24 hores.




L’edifici que alberga la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll és espectacular. Inaugurada el 2009, la biblioteca compta amb 1.800 metres quadrats distribuïts en dues plantes.


Una altra de les descobertes interessants que vaig fer a Ripoll va ser l’Espai Públic Teatre La Lira, una proposta sorgida del demolit local teatral del mateix nom. El seu cafè és ple de llibres!


Aquesta és la Biblioteca Municipal Josep Picola de Sant Joan de les Abadesses. Duu el nom d’un poeta fill d’aquesta localitat.


Per cert, el matí abans d’emprendre la tornada prop del puig de Sant Amanç, a la zona d’Ogassa, vaig descobrir aquest cartell que explica que aquests paratges formen part de la caminada pels mites que apareixen al “Dietari final”de Lluís Maria Xirinacs, relacionats amb el "Llibre d'Amic e Amat" de Ramon Llull. Per a Xirinacs, el Camí de Vidabona simbolitza l'avanç cap a la plenitud personal i nacional.



Aquí us deixo amb algunes imatges de les excursions que vaig fer. Bruguera, Pardines, el Taga, el Collet del Vent...van fer meravellosos espais on descansar i respirar.

 

1 comentari:

  1. ¿Una procesión con trono a ruedas?...humm falta pasión:D En el sur cargamos-no yo,los que ponen en riesgo sus espaldas :D-, sobre el espinazo a Cristo y su mamá.:D
    Bellas fotos las últimas Rosa.

    ResponElimina