dimecres, 5 de desembre del 2012

II JORNADA SOBRE BIBLIOTEQUES PATRIMONIALS

Divendres vaig intervenir a la II Jornada sobre Biblioteques Patrimonials: "Documents d'ahir per a la societat de demà" organitzada per l’Ateneu Barcelonès. Hi vaig impartir un taller sobre realitat augmentada a la sala Sagarra i vaig tenir un presentador de luxe, el Ciro Llueca, coordinador del Padicat (Patrimoni Digital de Catalunya).

Aquí teniu unes fotografies de l’activitat (aquella a la qual apareixo jo és una cortesia del Ciro). Entre els assistents hi havia gent provinent de la Biblioteca de Catalunya, la Universitat de Girona, la Universitat de València, la Biblioteca de Figueres...




El taller s’impartia simultàniament amb el d’Europeana, requisits de participació (a càrrec d’Eugènia Serra, directora de la Biblioteca de Catalunya i Sergi Font, responsable de l'Àrea de Direcció), preservació de documentació (Teixell, empresa de restauració) i drets d'autor (Ignasi Labastida, responsable de l'Oficina de Difusió del Coneixement del CRAI de la Universitat de Barcelona).

La jornada va iniciar-se amb la sessió inaugural “Biblioteques patrimonials del futur” de la mà de Daniel Cassany, professor d'Anàlisi del Discurs, Universitat Pompeu Fabra, al qual presentava el Lluís Vicente, director de la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès.

Aquí els teniu a tots dos (el Lluís és qui apareix a la primera fotografia i el Daniel, a la segona):




I aquest és el moment el coffe break al Jardí Romàntic de l’Ateneu:


La jornada va continuar amb les experiències sobre comunitats i patrimoni on es van tractar temes com els continguts en xarxa, els ingressos de fons privades o el patrimoni literari.

Aquí teniu els materials dels diferents ponents. I aquesta és la crònica de Dídac Margaix, un dels assistents a la jornada i al meu taller.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada