dilluns, 17 de setembre del 2012

BIBLIOTEQUES DE POLÒNIA (2)

Avui continuo explicant-vos les meves aventures per biblioteques poloneses. Aquí teniu la Biblioteka Publiczna w Dzielnicy Srodmiescie m.st. Warszawy, o sigui la Biblioteca Pública del Districte Central de la ciutat de Varsòvia, concretament la seva filial Czytelnia Naukowa nr VII.

Està al cor del centre històric (que va ser destruït completament durant la Segona Guerra Mundial i ha estat reconstruït amb d’una manera molt fidedigna; va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco a la dècada dels 80).

La biblioteca ocupa diverses plantes (no hi podia faltar una màquina de cafè al vestíbul!). El bibliotecari de la secció de referència (on hi ha el catàleg manual que apareix a les fotografies i les taules amb les magnífiques làmpades) em va explicar que la xarxa de biblioteques de Varsòvia no és municipal sinó que s’organitza per districtes. Calcula que hi ha unes 30 biblioteques públiques a la ciutat.














I aquí teniu una biblioteca del districte de Praga, un territori que s’ha començat a posar de moda entre els artistes i joves creadors. És la Biblioteki Ząbkowska i pertany a la Biblioteka Publiczna im Ksiedza Jana Twardowskiego w Dzielnicy Praga-Polonoc m. st. Warszawy. Organitza cursos d’informàtica gratuïts. 





I aquesta és la Biblioteca del Muzeum Techniki de l’emblemàtic Palau de la Cultura i la Ciència (o sigui el Palac Kultury i Nauki, més conegut com a el PKiN). Com podeu veure a la fotografia és una construcció força espectacular, hereva de l’època soviètica:



Aquesta biblioteca té un fons de 14.000 llibres i més de 150 títols de revistes. Es poden trobar fins i tot volums originals de l’Enciclopèdia Francesa. El document més antic que es conserva és un tractat de geometria del segle XVI.

Aquí ens teniu al Josep i a mi explorant diferents objectes tecnològics de les sales del museu:




Una altra de les biblioteques que vaig fotografiar és la Miejska Biblioteca Publiczna de Krasnystaw. La primera biblioteca que va tenir aquesta localitat va ser el 1906.



I aquesta és la Biblioteka Pedagogiczna de la bella ciutat de Zamość.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada