dilluns, 25 de juny del 2012

BIBLIOTEQUES D'ANDALUSIA

Els meus pares, que s’han convertit en uns viatgers incansables, han tornat fa algunes setmanes d’un itinerari que els ha portat per terres andaluses i com a souviner m’han dut arròs cultivat al Parc Natural de Doñana i un magnífic grapat de fotografies de diferents biblioteques.

La primera pertany a l’edifici de l’antiga Biblioteca Municipal d’Almonte (Huelva), situat al carrer Sevilla i que actualment és la seu de la Fundació Alvar. L’actual biblioteca duu el nom de la novel·lista Ana Maria Matute i va ser inaugurada al març del 2011 amb un acte que va comptar amb la presència de l’autora. Per cert, Matute és la tercera dona en formar part de la Real Academia Española de la Lengua en els 300 anys d’història de la institució.


Aquesta és la Biblioteca del Campus La Merced de la Universidad de Huelva, que dóna cobertura a les facultats de Ciències Empresarials i Turisme.

L’edifici que l’alberga està a tocar de la Catedral i abans era un convent:







I aquesta és una altra biblioteca de la ciutat de Huelva, la Biblioteca Pública del Estado - Biblioteca Provincial. Ocupa 5 plantes i té una superfície total de 3.192 metres quadrats. La biblioteca es va crear l’any 1856.

Un dels serveis que ofereix és el préstec de llibres electrònics. Aquests dispositius es deixen durant 30 dies i contenen més de 1.000 títols lliures de drets d’autor.






I aquest és l'Archivo General de Indias de Sevilla, la història del qual es remunta fins el 1785 i que conté tota la documentació referida a les colònies espanyoles a Amèrica i Àsia.

L’impressionant edifici que l’alberga és tot de pedra i s’articula al voltant d’un pati central. Abans havia estat la llotja dels mercaders.











Al meu pare li va cridar especialment l’atenció aquesta exposició que feien sobre estris de navegació nàutica. En aquestes imatges podeu trobar un astrolabi, un nocturlabi, un quadrant...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada