dilluns, 14 de maig del 2012

BIBLIOTECA MUNICIPAL DE GANDESA

Una de les coses que vaig fer pel pont del Dia del Treball d’enguany va ser visitar la Biblioteca Municipal de Gandesa, inaugurada durant l’estiu del 2008 i situada al carrer Asís Garrote.

Hi treballen dues persones i té diversos centres d’interès, com ara la col·lecció local (on poden trobar-se tot tipus de document sobre la Terra Alta i el Matarranya), la secció d’idiomes, el racó de pares i l’apartat sobre informació europea.

Pel que fa als recursos digitals de la biblioteca, dues seccions del seu lloc web resulten especialment interessants: els àlbums de fotografies de diversos esdeveniments de la localitat i el llibre de visites virtual on els usuaris tenen la possibilitat de deixar els seus comentaris. Fes-te lo carnet, com diuen allà:







A Gandesa, també vaig fer dues descobertes més: el Celler Cooperatiu de Gandesa, un magnífic edifici modernista realitzat el 1920 per l'arquitecte Cèsar Martinell i Brunet, deixeble d'Antoni Gaudí i Puig i Cadafalch.




I el bar de l’estació d’autobusos regentat per un curiós personatge, en Joaquín que s’autodefineix com a “genio y figura de la metamorfosis tras la barra" . Aquí podeu veure un monòleg seu i un dels seus invents. Les fotografies que us reprodueixo aquí són d'una exposició que ha creat al seu local, on amb un humor molt particular explica paranys per a caçar animals que es feien servir a principis del segle XX:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada