dilluns, 19 de març del 2012

LA BIBLIOTECA ON TREBALLA LA MARIA

"Girls don’t cry" és un còmic de la il·lustradora francesa Nine Antico que, amb un estil fresc i irònic, parla del prototip de noia adolescent a qui només l'interessen els nois i la moda. El protagonitzen la Paloma (la rossa que sovint apareix amb unes ulleres de sol roses en forma de cor), la Maria (la pèl-roja) i la Julia (la morena dels cabells curts).

Aquest llibre, que va néixer originalment com a tira còmica per a la revista femenina juvenil Muteen, va ser una de les obres destacades del Festival de Còmic d'Angoulême 2011.

Aquí teniu una escena del còmic que passa a una biblioteca i que us ajudarà a fer-vos una idea de la psicologia dels personatges:



Per cert, la Maria, que treballa a la biblioteca, explica a les seves amigues i confidents perquè ha deixat de perdre l'interès per un dels usuaris habituals:

2 comentaris:

  1. Oh guai! (m'interessa molt el tema de còmics on hi apareixen biblioteques XD). Gràcies Rosa pel descobriment :)

    ResponElimina
  2. De res. A més les reflexions que fan les protagonistes són d'allò més!! Per cert, si voltes una mica pel bloc hi trobaràs l'ànec Donald, el Charlie Brown i el Calvin, entre d'altres, visitant la biblioteca. I també un còmic que es diu "El archivista" de Benoît Peeters.

    ResponElimina