dijous, 8 de març del 2012

CURS SOBRE REALITAT AUGMENTADA I LAYAR

Dilluns i dimecres d’aquesta setmana de 10 a 13 hores he impartit un curs titulat “Realitat augmentada amb Layar: com funciona i com crear continguts” al Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya

Al llarg de les sessions he parlat dels inicis de la realitat augmentada a la dècada els 60 i de la seva evolució fins a l’arribada d’aquesta tecnologia als smartphones.

També de les diferents formes d’accés als continguts de realitat augmentada des d’aquest tipus de telèfons mòbils: a través de marcadors (com imatges o codis QR) o mitjançant el GPS (per a la qual cosa l’usuari ha de tenir instal•lat un navegador com Layar, Junaio, Wikitude, Acrossair, Sekai Camera o Mixare). En aquest sentit, el navegador més estès i més complet és Layar, que és a la vegada una plataforma de treball.
Els alumnes han creat les seves pròpies capes de realitat augmentada a Layar: una amb punts d’interès geolocalitzats i l’altra amb objectes enriquits (Layar Vision).

S’ha vist el funcionament de dos editors, Hoppala Augmentation i Poiz, així com també de l’eina subministrada per Layar per a la conversió d’arxius tridimensionals, el Layar3D Model Converter.

També s’ha fet una breu presentació del programa de codi obert de creació d’objectes en 3D, Blender i d’un dels competidors de Layar, Junaio, i del seu equivalent a Layar Vision, el Junaio Glue.

Aquí teniu una foto dels meus alumnes, que provenien d’àmbits tan diversos com el món universitari, la indústria farmacèutica, la sostenibilitat, les biblioteques públiques, etc.

2 comentaris: