dilluns, 26 de març del 2012

BIBLIOTEQUES DE CAMBOTJA

Avui protagonitzen el Libraries of the World dues biblioteques de Phnom Penh, la capital de Cambotja. Les fotografies les va fer el meu company de feina Oriol, que és un viatger imparable.

Aquestes primeres imatges pertanyen a la Bibliothèque Nationale du Cambodge, que conserva documents de diferents èpoques publicats a Cambotja, sobre Cambotja, o per autors cambotjans, sobretot en anglès, francès i khmer, la llengua oficial del país.

Degut a que no existeix cap biblioteca pública a la ciutat, però, la Biblioteca Nacional va més enllà de la seva funció patrimonial i també disposa d’una petita col·lecció de llibres que es deixen en préstec.

Com veieu l’edifici és impressionant, amb els seus pilars a l’entrada d’inspiració grega. A la paret, a la dreta en francès i l'esquerra en khmer, una frase evoca el poder de les idees: 










I aquesta és la Biblioteca del Palau Reial (és a dir, el Preah Barum Reachea Veang Chaktomuk, un conjunt d'edificis de gran bellesa que constitueixen les dependència reials):



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada