dimecres, 19 d’octubre del 2011

LES BIBLIOTEQUES PÚBLIQUES DE BARCELONA SÓN A LAYAR

El canal de realitat augmentada de les biblioteques públiques de la ciutat de Barcelona ja està en marxa!

Aquest projecte, en el que porto treballant els darrers mesos (si cliqueu aquí podreu com va ser la fase de prototipat) ha estat creat fent servir la plataforma de treball Layar, on he incorporat un nou layer o capa.

Dins d’aquesta capa, s’han geolocalitzat les 35 biblioteques públiques que existeixen a la ciutat (inclosa la Biblioteca Vallcarca i els Penitents- Maria Antonieta Cot que va ser inaugurada fa només 10 dies).

A cada biblioteca s’han afegit una sèrie de continguts de realitat augmentada que es visualitzen sobre la façana de l’edifici com ara el nom, l’adreça, la pàgina web i quina és la seva especialització o quins centres d’interès té. A més hi apareix un element en 3D flotant. Es tracta d’un carnet de grans dimensions, que explica el nombre de documents que es poden agafar en préstec i els descomptes que s’obtenen als museus, teatres, cinemes i botigues de llibres i discos amb el carnet de la biblioteca.

Tota aquesta informació es pot visualitzar a través de la pantalla d’un smartphone. (iPhone, Android, Symbian o Blackberry) Només cal tingui instal·lat el navegador de realitat augmentada Layar.

La capa de Layar creada duu el nom de"Biblioteques BCN" i us la podeu descarregar gratuïtament des d'aquest enllaç.

3 comentaris:

  1. Felicitats! Fa temps que demano si ens podem veure. Ens interessaria fer-ho possible a les 365 biblioteque públiques del país. Siusplau, podeu contactar-nos? cfenoll@gencat.cat Gràcies!

    ResponElimina